Om oss

Sørum Jazzklubb ble dannet  08.11.02. Harald Næss var initiativtaker til å stifte klubben.

Klubbens mål er å arrangere jazzkonserter og jazzrelaterte prosjekter for å skape et stabilt og variert tilbud i kommunen. Festiviteten på Sørumsand  med sin storsal med skrånende revyscene har i stor grad vært  brukt til klubbens  konserter.  Enkelte andre lokaler  har vært i bruk, Foajeen ved Sørumsand Videregående Skole, Valstad   Cafe, mens Blaker Kirke har vært fast lokale til Kirkekonsert, frem til 2015,  som arrangeres i samarbeid med SørumFestivalen. I 2016 ble kirkekonserten flyttet til Festiviteten på Sørumsand.

Sørum Jazzklubb feiret sitt 10 års jubileum med konsert med Gjertruds Sigøynerorkester. Klubben arrangerer 4 konserter årlig med hovedvekten på trad-, swing- og storbandjazz mm.

Klubben har et nært samarbeid med Sørum Storband som ved flere anledninger har vært gjester  ved Romjulsjazzen på Festiviteten som klubben arrangerer. Klubben eier at lydanlegg som brukes  ved arrangementene. Det søkes også jevnlig arrangørstøtte hos Norsk Jazzforum  hvor klubben også er medlem. Sørum Jazzklubbs ledere teller navn som Gunnar Apeland , May Ekseth, Johnny Wærp, Rune Brakestad og nåværende leder er Ågot Wiig Heramb

Klubben er registert i Brønnøysundregisterne og tar del i  «grasrotandel» ordningen med fordeling av spillemidler fra NorskTipping.